keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kanien ja marsujen terveystarkastukset

Tällä tunnilla jatkettiin terveystarkastuksia, ne antavat paremman pohjan eläimen terveydentilan tulkintaan. Ensimmäisinä tarkastukseen pääsivät ranskanlupat Iina ja Kaarlo.  

Osa porukasta lähti tekemään terveystarkastuksia lopuille opiston kaneille, jotka asustavat tallissa. Vieno, Neilikka ja Vertti pääsivät sisätiloihin tarkastuksen ajaksi, mieluisin paikka olisi ollut kuitenkin kaapin alla, mutta tarkastus olisi käynyt melko haastavaksi siellä.

Kun kaikille kaneille oli tehty terveystarkastukset, päästiin ottamaan Iinalta tikit pois viime viikkoisen steriloinnin jäljiltä. Siihen tarvitsi vain neljä, jotka teki homman ja lisäksi seitsemän uteliasta silmäparia. Iina-kani oli tosi reipas koko tikin oton ajan, vaikka on vastahakoinen ihmisten käsittelyä kohtaan.

Seuraavaksi tehtiin tarkastuksia Dexter ja Sinister -marsuille. Niiden käsittely olikin hieman erilaista, koska ne ei voinut laittaa vastaan pienempien voimiensa vuoksi.

Lopuksi saimme vielä tarkastaa kaksi koiraa. Bordercollie Arpa ja labradorinnoutaja Tuuma tulivat tunnin päätteeksi meidän käsittelyyn. Tarkastuksen jälkeen piti antaa palautetta omistajalle lemmikin kunnosta.

Tämä kerta oli viimeinen tämän syksyn kurssilta, nyt vain suunnittelemaan ja odottelemaan kevään kurssia, mutta toki pitää nauttia välillä ansaitusta joululomasta.  

- Eerika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti