1.10. saimme koululle vieraaksemme eläinlääkääriopiskelija Riikka Tanhuan Helsingistä. Tenhua kertoi meille eläinlääkiksessä opiskelemisesta ja sinne sisälle pääsemisestä. Hän kuvaili opintoja motivoiviksi ja kiinnostaviksi. Ensimmäisenä ja toisena vuonna opiskelu keskitty peruseläinlääketieteeseen. Kolmas, neljäs ja viides opiskeluvuosi keskitytään sairaaseen eläimeen perehtymiseen, eli kliiniseen eläinlääketieteeseen. Kuudentena vuonna opiskellaan elintarvikehygieniaa ja ympäristöterveydenhuoltoa.
Eläinlääketieteelliseen pyritään samalla pääsykokeella kuin lääkikseenkin. Pakollisessa valintakokeessa testataan fysiikan, kemian, matematiikan ja biologian tietämystä. Kysymykset perustuvat lukion pakollisiin ja syventäviin kursseihin. Kokeeseen osallistuu vuosittain n. 550 eläinlääkäriksi pyrkijää, joista valitaan opiskelemaan vain 68.
Perinteisestä yliopisto-opiskelusta poiketen eläinlääkiksessä opiskelu on hyvin koulumaista, sillä lukujärjestykset annetaan valmiina käteen ja valinnaisia opintoja voi ottaa vain rajallisesti. Opiskelu on kuitenkin monipuolista, sillä se koostuu esimerkiksi luennoista, demonstraatioista (kuolleen eläimen tutkiminen), pienryhmissä työskentelystä, verkko-opetuksesta, omatoimisesta opiskelusta, käytännön tekemisestä, sekä potilastyöstä ja päivystyksistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti